English Education Group

De English Education Group biedt examens en cursussen in de Engelse taal. Daarnaast heeft de organisatie de English For Kids foundation. De foundation zet zich in om kinderen in kansarme gebieden over de hele wereld door het leren van de Engelse taal een stem te geven. Sinds januari 2017 is de English Education Group gevestigd in Parrotia.

“Parrotia is een educatieve omgeving waarin de activiteiten van de English Education Group heel goed passen. Toen er in 2017 ruimte vrij kwam in het pand heb ik geen moment geaarzeld”, aldus directeur Arnold Augustijn. “Parrotia wil bezoekers inspireren en dat willen wij ook op het gebied van de Engelse taal. Er gebeurt eigenlijk altijd wat in Parrotia en dat zorgt dat geïnteresseerden ons weten te vinden. Daarnaast is er ook steeds meer samenwerking tussen de partners die hier gevestigd zijn. Daar willen we graag in investeren. Dagelijks ontvangen we hier leerlingen die bijles krijgen. En in de zomerperiode organiseren we Engelse zomerweken voor jongeren van 8 tot en met 18 jaar in Parrotia. Dat kan allemaal in Parrotia”.

Drie organisaties

English Education Group bestaat uit drie verschillende organisaties: Anglia, de English Academy Group Europe en de English for Kids Foundation.

Anglia

Anglia levert Anglia examens & Speaking Tests en lesmateriaal aan de zogenoemde Anglia scholen. Dit zijn scholen die extra aandacht besteden aan de Engelse taal met behulp van het Anglia stappenplan. Het zijn zowel basisscholen als middelbare scholen en scholen in het vervolg onderwijs. In Nederland zijn er daar zo’n 350 van. Ook in Roosendaal en de regio zijn een groot aantal scholen bij Anglia aangesloten. Kort gezegd ondersteunt de organisatie scholen op het gebied van hun Engelse taalonderwijs.

English Academy Group Europe

De English Academy biedt extra ondersteuning bij het leren van de Engelse taal. Individueel of in groepsverband, voor jongeren en volwassenen, nationaal en internationaal.  Naast individuele bijlessen en begeleiding bieden de organisatie Business English cursussen voor bedrijven en trainen we basisschoolteams op het gebied van Engels en CLIL maar ook bijvoorbeeld cursussen Engels voor senioren

English for Kids Foundation

De EFKF is een charity en zet zich al 10 jaar in om Kinderen in kansarme gebieden over de hele wereld door het leren van de Engelse taal een stem te geven. Dit is mede mogelijk dankzij de vele vrijwilligers en samenwerking met Engelstalige University College. Er zijn projecten in Brazilië, Ghana, India, Marokko, Zuid-Afrika en Oekraïne.

Meer informatie