SAHR

De Stichting Algemene Hulpdienst Roosendaal, of kortweg SAHR, is op 6 november 1976 opgericht en uitgegroeid tot een, intussen niet meer weg te denken, hulporganisatie in de gemeente Roosendaal. Het is een zogenaamde Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Er zijn gemiddeld 70 vrijwilligers bij aangesloten.

De hulpverlening van SAHR bestaat uit:

  • Informatie en Advies
  • Vervoer (rijden en begeleiden)
  • Tuintjes onderhouden en kleine klusjes in en om het huis
  • Sociale steun (gezelschap, wandelen, boodschapje doen)

Bewoners uit de gemeente Roosendaal en de omliggende dorpen Nispen, Wouw, Moerstraten, Heerle en Wouwse Plantage kunnen gebruik maken van de hulpverlening van SAHR. De hulpverlening richt zich op mensen die niet direct mensen (familie/buren, kennissen) om zich heen hebben waar ze een beroep op kunnen doen of onvoldoende geld hebben om professionele hulp in te schakelen. Per klus betalen zij een bijdrage van € 4,80. Daarvoor wordt bijvoorbeeld de tuin opgeknapt, gaan ze een boodschap doen of maken ze een autorit.

Partners weten elkaar beter te vinden

Sinds 1 augustus 2006 is SAHR gevestigd in Parrotia, het kantoor is nu gevestigd in het oude Emile van Loonhuis." . Daarvoor zat de hulpdienst in wijkhuis De Wieken. Elke ochtend tussen 9.00 – 12.00 uur zijn vrijwilligers van SAHR aanwezig in Parrotia en kunnen inwoners terecht voor vragen of advies. De centrale plek en de samenwerking met andere partners maken deze locatie voor ons van grote meerwaarde. Door de verbouwing is er veel veranderd. Niet alleen het gebouw is veel toegankelijker geworden ook de partners weten elkaar steeds beter te vinden.”

Vrijwilligers

“Om hulp te kunnen bieden, zijn we afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Circa 70 vrijwilligers zijn bij ons aangesloten. Maar we zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben je goed in tuinieren of vind je het leuk om mensen te helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.”