Zone Zuid

Zone zuid architecten is een multidisciplinair bureau op het gebied van interieur, architectuur en stedenbouw. Ze onderzoeken, ontwerpen, adviseren en begeleiden bij de hedendaagse bouwopgave. Het bedrijf is sinds 2010 gevestigd in Parrotia.

Zichtbaar

Een architectenbureau midden in het centrum van een stad, dat zie je niet vaak. Toch heeft Zone Zuid heel bewust voor een ruimte in Parrotia gekozen, midden in de stad. “De drempel is laag om even binnen te stappen en dat is een voordeel voor onze opdrachtgevers. Daarnaast kunnen we ons werk hier zichtbaar maken voor een breed publiek”, zo licht eigenaar Gido van Zon toe.  

Historie en hedendaagse architectuur

Zone Zuid is gevestigd in het oude gedeelte van Parrotia,  de voormalige woonkamer van Emile van Loon. Hier komen historie en hedendaagse architectuur heel mooi samen. “De kleurrijke wandschilderingen en houten details naast de strakke lijnen van onze ontwerpen. Het is een mooi contrast. Ook werd deze ruimte niet lang geleden gebruikt als trouwzaal. Veel van onze opdrachtgevers hebben hier hun ja-woord gegeven en koesteren daar mooie herinneringen aan”.

Binding met Roosendaal

“Zone Zuid heeft veel opdrachtgevers in Roosendaal. We hebben een sterke binding met de stad. Zo hebben we mede invulling gegeven aan het ontwerp van atelierwoningen en appartementen in de voormalige school voor expressie in de Nieuwstraat 37 in Roosendaal. Een project waar we trots op zijn. Het was een uitdaging om een monumentaal pand op een bijzondere wijze een nieuwe bestemming te geven. Maar we doen ook onderzoek voor gemeenten, hebben opdrachten in het luxe segment en werken voor ontwikkelaars. Dat maakt ons werk zeer divers. ”

Parrotia is voor ons een unieke locatie omdat:

  • In ons kantoor, maar ook op het plein, we onze ontwerpen kunnen laten zien aan een breed publiek.
  • We gebruik kunnen maken van de verschillende werkplekken en vergaderruimtes.
  • Er altijd wat te doen is in Parrotia, die dynamiek en beweging past bij onze organisatie.