OnsMarie

OnsMarie is een ontmoetingscentrum voor senioren van 55 jaar en ouder uit de gemeente Roosendaal en omgeving. De vereniging organiseert wisselende activiteiten waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden. OnsMarie is sinds 2005 gevestigd in Parrotia.

Een ruimte om elkaar te treffen

‘Ontmoet Mekaar bij Ons Marie’, dat is de slogan waar de vereniging 13 jaar geleden mee naar buiten trad. OnsMarie is destijds opgericht door woningcorporatie Alwel. Het doel was om huurders van de omliggende appartementencomplexen een ruimte te geven waar ze elkaar konden treffen. Sinds de oprichting van een vereniging zijn er steeds meer activiteiten ontwikkeld en wisten meer mensen OnsMarie te vinden.

Activiteiten

Bij OnsMarie kun je bridgen (of bridgeles volgen), rikken, sjoelen, handwerken, bloemschikken of gewoon samen een kop koffie drinken en bijkletsen. Elke twee weken is er de drukbezochte bingomiddag. Ook is er een PC helpdesk waar senioren terecht kunnen met vragen over hun computer en wordt er een cursus Windows 10 gegeven. 

Trots

Jacqueline de Gelder (voorzitter), Rietje van den Bemd (penningmeester) en Ellie Maas (secretaresse) zijn trots op OnsMarie. “Met de 14 vrijwilligers hebben we een mooi programma voor inwoners van Roosendaal. De bijeenkomsten worden altijd goed bezocht en bij de bridge kunnen we zelfs geen leden meer aannemen. Voor veel mensen is een bezoek aan OnsMarie een uitje. Ze doen mee aan de activiteiten maar leren andere mensen ook beter kennen. En OnsMarie kan zich met de opbrengsten van de activiteiten volledig bedruipen. We hebben geen subsidie of sponsoring nodig”.

Een unieke plek

“Sinds de verbouwing van Parrotia zijn de ruimtes in het gebouw open. We staan daardoor veel meer in contact met medewerkers en bezoekers van de bibliotheek. Dat zien we echt als voordeel. Voorheen kwam er nooit iemand spontaan binnenlopen en nu wel. OnsMarie is daardoor zichtbaarder geworden. Met het uitzicht op het prachtige park kunnen wij ons geen betere plek voorstellen”.