WijZijn Traverse Groep

WijZijn Roosendaal (onderdeel van WijZijn Traverse Groep) is een organisatie voor maatschappelijk welzijn. Voor mensen die het even niet meer zien zitten, die zich zorgen maken over iemand, die moeite hebben om rond te komen, die iets voor een ander willen betekenen of die mee willen doen in hun eigen buurt… WijZijn is er voor iedereen!

Dichtbij de inwoners van Roosendaal

Eind april 2018 nam WijZijn Roosendaal haar intrek in Parrotia. De organisatie was tot die tijd gevestigd op de Laan van Brabant. “We hebben heel bewust voor deze plek in Parrotia gekozen”, zo lichten Branca Versteeg en Gijs Bullens toe. Beiden zijn werkzaam bij Wonen+ en Roosendaal voor Elkaar, twee van de in totaal zes projecten van WijZijn die zijn gehuisvest in Parrotia . “WijZijn is er voor iedereen en daarom willen we dichtbij onze doelgroep zijn. En dat kan in Parrotia! Wekelijks organiseren we hier een spreekuur voor vrijwilligers en kunnen mensen terecht bij het Digipunt.” 

Vrijwilligers

“We werken veel met vrijwilligers die het belangrijk en leuk vinden om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die na hun pensionering op zoek zijn naar een nuttige daginvulling. Maar ook steeds meer jongeren willen als vrijwilliger iets voor een ander betekenen. Voor mensen die nog niet zo goed weten welk vrijwilligerswerk bij hen past of die hierin begeleid willen worden zijn wij er”.

Projecten van WijZijn Roosendaal

  • Wonen+: project dat bewoners ondersteunt bij het zelfstandig thuis wonen
  • Roosendaal voor Elkaar: De Vrijwilligerscentrale van de gemeente Roosendaal
  • Vrijwilligerscollege: Voor alle vrijwilligers die willen leren en zichzelf willen ontwikkelen
  • Buurtbemiddeling: Ondersteuning bij het oplossen van burenoverlast en het herstellen van de communicatie
  • Voorleesexpress: stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis
  • Brandveilig Wonen: informeert bewoners hoe zij hun woning brandveilig kunnen maken

Naast bovenstaande projecten organiseert WijZijn Roosendaal jaarlijks de Roosendaalse Tuinendag en het Vrijwilligersfeest.

Samenwerking

“In Parrotia willen wij graag onze bijdrage leveren. Zo gaan we vrijwilligers werven om aan de balie bij de ingang bezoekers te woord te staan. Daarnaast werken we samen met SAHR en hebben we het eerste contact met OnsMarie gelegd. We vinden het belangrijk om deze samenwerking op te zoeken en elkaar te versterken. Want samen krijgen we meer voor elkaar”.

Meer informatie