Ontdek de mogelijkheden van nieuwe media in het Medialab Roosendaal

In het Medialab kunnen kinderen nieuwe media ontdekken. Het is een plek waar kinderen mediatechnieken kunnen leren, zoals programmeren, 3D printen, media ontwerpen, robotica, en nog veel meer. Het Medialab in Bibliotheek Roosendaal wordt geopend op woensdag 21 november om 14.00 uur

Feestelijke opening

Iedereen is van harte welkom tijdens de opening. Het wordt een middag vol met media: na de officiële opening, waarbij we al meteen met alle bezoekers in een 360 graden foto duiken*, staat er een programma te wachten met:

  • Green Screen
  • Stop motion filmpjes maken (vanaf 7 jaar)
  • Zelf printen met een 3D printpen (vanaf 7 jaar)
  • Kennismaken met de 3D printer
  • En voor de kleintjes voorlezen en spelen met media (vanaf 2 jaar)

* Tijdens de opening wordt er een 360 graden foto gemaakt. Deze wordt na afloop gebruikt voor publicatie. Je kunt op dat moment kiezen of je mee wilt doen aan de foto.

De opening wordt georganiseerd samen met een aantal specialisten: Christian Godschalk van CG-Graphics, Redmar Kruithof van Viditour, Bas Huijps en Philip Meesters.      

Gezocht: Specialisten en enthousiastelingen

Ben je dol op techniek, thuis in de nieuwe media en wil je graag je kennis delen met de nieuwe generatie. We nodigen je graag uit om je kennis te delen in het medialab, bijvoorbeeld om een workshop, cursus of demonstratie te organiseren. Of wordt vrijwilliger van de Coderdojo.